"Ma simt blocat intr-un corp gresit". A plecat in vacanta baiat si s-a intors fata

Ultima actualizare: 01-11-2012 00:03
copil inaltime

Un baiat de 10 ani din Marea Britanie s-a prezentat drept fetita in prima zi de scoala dupa vacanta de vara. Mai mult, acesta s-a imbracat in rochita si si-a lasat parul sa creasca, ca sa il poata prinde in coada.

El simte ca este prizonier in propriul corp de cand avea numai doi ani si intotdeauna a preferat sa poarte rochite in locul pantalonilor.

 

Interesant este ca mama il sustine si recunoaste ca micutului i-a fost foarte greu sa isi ascunda sentimentele, iar pana acum a fost nevoit sa-si minta prietenii si colegii, pentru a nu fi marginalizat si catalogat drept ciudat.

Femeia spune ca baiatul ei va incepe terapia hormonala peste doi ani, pentru a putea sa-si schimbe ulterior sexul in urma unei operatii. Ea afirma ca fiul ei sufera de o boala numita distrofie de gen, care nu-i permite sa se identifice cu sexul cu care s-a nascut. “Se poarta ca o fetita, se considera ca atare, prin urmare trebuie sa fie fata”, adauga ea.

Distrofia de gen este o boala psihica rara, dar care este diagnosticata din ce in ce mai frecvent, asta pentru ca multi dintre bolnavi incep sa isi recunoasca problema. Cauza bolii nu este cunoscuta si se pare ca barbatii sunt mai des afectati decat femeile.

Cea mai tanara persoana cu aceasta boala este un adolescent din Germania, care si-a schimbat sexul in urma unei operatii, la varsta de 16 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO