LOST. Avionul din Malaysia, ziua 35.Australia, increzatoare ca semnalele detectate la 4,5 km adancime vin de la cutiile negre

Ultima actualizare: 14-04-2014 00:13
malaysia

Premierul australian Tony Abbott s-a declarat vineri "foarte increzator" in faptul ca semnalele detectate in sudul Oceanului Indian ar proveni de la cutiile negre ale avionuluidisparut pe 8 martie.

"Am redus enorm de mult perimetrul cautarilor si suntem foarte increzatori in faptul ca semnalele pe care le detectam provin de la cutii negre", a declarat Abbott la Shanghai.

Australia coordoneaza cautarile internationale in sudul Oceanului Indian pentru gasirea epavei avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, dat disparut pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, in timp ce efectua o cursa Kuala Lumpur-Beijing.

Vastul dispozitiv naval si aerian mobilizat in zona in care probabil s-a prabusit avionul nu a descoperit nimic pana la detectarea, weekendul trecut, a unor semnale de inalta frecventa identice celor produse de balizele cutiilor negre ale unui avion. Potrivit CNN, aceste semnale au fost detectate la 4,5 km  adancime, in ocean.

Anchetatorii s-au lansat, de atunci, intr-o cursa contracronometru pentru a repera cutiile negre inainte ca balizele sa nu mai emita din cauza terminarii bateriilor, a caror durata de viata teoretica este de aproximativ 30 de zile.

"Ajungem in punctul in care semnalul, si suntem foarte increzatori ca este vorba despre cutii negre, incepe sa slabeasca", a declarat Tony Abbott, potrivit Sky News. "Speram sa obtinem cat mai multe informatii posibil inainte de disparitia definitiva a semnalului", a adaugat el.

Premierul australian a precizat ca nu vrea sa furnizeze detalii suplimentare inainte sa-l informeze pe presedintele chinez Xi Jinping despre ultimele rezultate ale anchetei. Din cele 239 de la bordul MH370, 153 erau chinezi.

 

Disparitia zborului MH370

Zborul MH370 al Malaysia Airlines a disparut la 8 martie la scurt timp dupa ce a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri, in directia Beijing.

Zborul MH370 plecat din Kuala Lumpur spre Beijing si-a schimbat din motive necunoscute traseul de zbor, indreptandu-se spre vest, survoland Malaysia, spre stramtoarea Malacca. Din acel moment, avionul nu a mai fost detectat de aparatele radar.

Malaysia a anuntat oficial la 25 martie ca avionul "a sfarsit in Oceanul Indian", fara ca vreun element material sa confirme acest scenariu.

Numeroase obiecte plutind pe ape au fost reperate, fara sa se poata stabili insa ca acestea apartin avionului Malaysia Airlines.

Printre pistele explorate pentru a explica pierderea avionului Boeing, cea a unui act disperat al pilotului concentreaza atentia unei parti a anchetatorilor, care incearca sa inteleaga de ce doua sisteme de comunicare cruciale ale avionului cu solul (ACARS si transponderul) au fost intrerupte la un interval de cateva minute.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO