Carles Puigdemont, reţinut de poliţia germană. Manifestații la Barcelona

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Informaţia a fost confirmată de avocatul său şi de poliţia germană din Kiel.

Carles Puigdemont a fost oprit de poliţiştii care controlează autostrăzile din landul german Schleswig-Holstein, în apropierea graniţei Germaniei cu Danemarca.

Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole, iar acum este într-o secţie de poliţie din Germania, a scris pe Twitter avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas.

Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei a confirmat pentru dpa că Puigdemont este în arest.

Curtea Supremă din Spania a emis vineri noi mandate de arestare împotriva lui Puigdemont şi a altor şase politicieni catalani care se află în prezent în străinătate.

Puigdemont s-a aflat recent în Finlanda, unde a participat la reuniuni în cadrul parlamentului finlandez şi a susţinut un discurs la Universitatea din Helsinki. 

Manifestații la Barcelona

Mii de manifestanţi cu drapele separatiste catalane au ieşit duminică pe străzile Barcelonei după arestarea în Germania a fostului lider al Cataloniei, Carles Puigdemont, cerută de justiţia spaniolă, transmite AFP.

La apelul unui grup separatist radical, Comitetele de Apărare a Republicii, militanţii s-au adunat pe celebrele străzi din centrul Barcelonei, strigând "Libertate pentru prizonierii politici" sau "Puigdemont, preşedintele nostru".

În marşul lor, protestatarii au trecut şi prin faţa clădirii Delegaţiei Comisiei Europene din Barcelona, strigând "Această Europă este o ruşine!".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO