Avertismentul Rusiei: Extinderea NATO ar fi o "mare greseala, care va submina" sistemul de securitate al Europei

Ultima actualizare: 30-09-2014 07:03
NATO - Ucraina

Ministrul rus de Externe a apreciat vineri ca extinderea NATO ar constitui o "mare greseala, care va submina intregul sistem de securitate al Europei"

Tot acesta a denuntat intentia Kievului de a se apropia de Alianta Nord-Atlantica, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica, potrivit Mediafax

Extinderea NATO este "o mare greseala, o provocare, o politica iresponsabila care submineaza angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate in Europa", a mai declarat Lavrov.

In opinia sefului diplomatiei ruse, afirmatiile unor oficiali ucraineni privind renuntarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afecteaza procesul de pace.

Citeste si: Bloomberg: Rusia si Ucraina au ajuns la un acord preliminar in domeniul gazelor

Criza in Ucraina. Ministrul rus de Externe acuza NATO ca a jucat un rol distructiv in timpul crizei ucrainene

"Uneori, am impresia ca unii membri ai Guvernului ucrainean, in special, domnul (premier Arseni) Iateniuk, nu sustin pasii care duc la normalizarea situatiei in estul Ucraieni", a denuntat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, situatia din Ucraina "nu este o cauza a crizei de securitate din Europa, ci o consecinta a acesteia""Astfel, criza din Ucraina a reflectat в problemele cu care se confrunta domeniul securitatii din Europa", a subliniat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO