Lagarul de sterilizare din nord-estul Indiei. Femei operate si abandonate pe campuri. VIDEO

Ultima actualizare: 11-02-2013 07:09
India

Un spital din India s-a transformat pentru o zi intr-un adevarat lagar, dupa ce patru medici au facut un maraton de sterilizari: 106 femei au fost operate si abandonate pe un camp din apropierea unitatii medicale.

Patru medici de la spitalul rural guvernamental Manikchak, din Bengalul de Vest, sunt investigati de autoritatile indiene dupa ce au facut, miercuri, un adevarat maraton de sterilizari. Cele 106 femei care au trecut prin dureroasa procedura chirurgicala au fost abandonate apoi pe un camp din apropiere spitalului, expuse la infectii si privirile ingrozite ale trecatorilor.

Oficialitatile locale, de altfel, nu ascund faptul ca spitalul nu a fost echipat corespunzator pentru afluxul mare de pacienti. Unitatea medicala are 60 de paturi – 30 pentru femei si 30 pentru barbati.

Oficial, sunt permise numai 25 de sterilizari pe zi, scrie nydailynews.com. Insa locuitorii din Manikckak au dezvaluit ca spitalul organizeaza frecvent maratoane de sterilizare a femeilor. In trecut, instalau corturi pentru recuperarea pacientelor.

Maratonul de miercuri a inceput la ora locala 10 si a durat pana la 19:30. Niciunul dintre cei doi medici care au condus operatiunile de saptamana aceasta nu erau specializati in ginecologie, asa ca, reprezentantii spitalului au apleat la serviciile unui ginecolog dintr-un oras vecin. Pentru ca spitalul nu detine nicio ambulanta, pacientele au fost trimise acasa in dubite.

Ca o ironie a sortii, dubita utilitara in care se afla o femeie sterilizata a intrat intr-un alt automobil, in drumul spre casa pacientei. Aceasta a suferit rani grave si a fost transporatata de urgenta la un alt spital.

"Este inuman si am ordonat o ancheta", a declarat directorul serviciilor de sanatate din Bengalul de Vest, Biswa Ranjan Satpathi.

Maratoanele de sterilizare controlata fac parte din planul guvernului indian de a tine sub control populatia in contiuna crestere.

Cu 1,2 miliarde de oameni, India este a doua cea mai populata tara din lume, dupa China, potrivit The World Bank.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO