La mana vremii. America Latina e ravasita de uragane

Ultima actualizare: 14-09-2012 03:12

Prapad in America Latina, dupa ce uraganul Alex a ravasit regiuni intregi din Mexic. Raurile din nordul tarii au iesit din matca, fortandu-i pe localnici sa se refugieze pe zonele mai inalte.

Nici acolo n-au scapat mexicanii de furia naturii. Imbibate de apa, dealuri intregi au luat-o la vale, cu tot cu case si masini. Zeci de mii de oameni au fost evacuati in ultimul moment.

Cum era de asteptat, greul furtunii l-a suportat nord estul Mexicului, adica zona de coasta, expusa furiei uraganului. Acolo s-au inregistrat si cele mai mari pagube.

Alunecarile de teren care au urmat ploilor au descarnat pur si simplu drumurile, pana la sistemele de canalizare. Sute de masini, luate pe sus de apa, au fost tarate pe strazi, iar acum sunt doar niste mormane de metal, pline de noroi si bolovani.

Alex continua sa le dea batai de cap si americanilor, mai ales ca furtuna a inceput sa aduca tot mai mult petrol la tarm.

In fine, vara nu e deloc prietenoasa nici pe tarmul Pacificului. O furtuna extrem de violenta a adus valuri uriase in Chile, exact in zona afectata de cutremurul de 8,8 pe scara Richter.

Asta in conditiile in care 50.000 de familii traiesc inca in constructii improvizate, direct expuse capriciilor vremii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO