Klaus Iohannis a discutat cu premierul britanic, la Paris, despre schimbarile climatice. Ce a solicitat presedintele

Dată publicare: 30-11-2015 18:02
Dată actualizare: 03-12-2015 00:06


klaus iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis luni seara un mesaj, pe Facebook, dupa participarea la Conferinta internationala privind schimbarile climatice (COP21), care s-a deschis oficial la Paris.

Presedintele a discutat cu premierul britanic David Cameron, dar si cu Printul Charles, conform imaginilor publicate de seful statului.

"Schimbarile climatice sunt o amenintare majora pe care trebuie sa o combatem. Daca nu actionam acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecinte ireversibile pentru umanitate si mediul inconjurator.

Romania s-a angajat inca de anul trecut sa contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scazute, vom deveni mai competitivi, vom crea noi locuri de munca si vom raspunde mai eficient la provocarile legate de securitatea energetica si climatica.

La Conferinta de la Paris am solicitat, in numele Romaniei, actiuni comune. Reuniunea trebuie sa se incheie cu un acord cuprinzator, echitabil si efectiv pentru atingerea obiectivelor agreate de limitare a cresterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius", a scris Iohannis.


 
 

Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Dacă nu acționăm acum, impactul va deveni...

Posted by Klaus Iohannis on Monday, November 30, 2015

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO