Kim Jong Un a primit un stick USB de la președintele sud-coreean. Informațiile stocate

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Coreea de Nord, Coreea de Sud, Kim Jong Un, Moon Jae-in,
Getty

Liderul nord-coreean a primit de la președintele sud-coreean în timpul summitului istoric de la sfârșitul lunii aprilie un dispozitiv de stocare a datelor - stick USB, relatează Business Insider.

Pe USB s-ar fi aflat o prezentare și o carte electronică cu un plan de cooperare economică ce ar lega Coreea de Nord de Rusia, China și Europa.

Informațiile de pe dispozitiv ar avea rolul de a-l convinge și mai mult pe Kim Jong Un să respecte angajamentele luate în timpul summitului dintre cele două Corei.

Mai multe surse din presa sud-coreeană relatează despre USB-ul primit de Kim Jong Un în zona demilitarizată coreeană. USB-ul ar conține o analiză și o prezentare a ”Noii Hărți Economice a Peninsulei Coreene”.

Harta este o schiță pentru o cooperare economică între cele două Corei și include 3 rute: una de-a lungul coastei de est și a graniței cu Rusia pentru energie și resurse, una de-a lungul coastei de vest pentru transporturi și logistică și o a treia de-a lungul graniței terestre pentru turism.

Președintele Moon vrea să se folosească de hartă - care conturează gazoducte și o rețea feroviară inter-coreeană care ar putea face legătura cu China, Rusia și Europa - pentru a-l determina pe Kim să respecte Declarația de la Panmunjom.

John Delury, un expert în problema coreeană, a declarat pentru site-ul Axios că informațiile incluse pe memoria USB îi transmit lui Kim Jong Un că sud-coreenii sunt serioși în a colabora cu el.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO