Juan Guaido, vizat de o anchetă în Venezuela. E acuzat de legături cu traficanții de droguri


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2019 14:50
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2019 14:42
Categorie: Stiri externe
juan guaido

Juan Guaido este vizat de o anchetă pentru „legături” cu o bandă de traficanți de droguri columbieni, a anunțat procurorul general al Venezuelei.

Într-o intervenţie televizată, Tarek William Saab a arătat fotografii în care liderul opoziţiei venezuelene apare alături de doi bărbaţi, membri ai „Los Rastrojos", o bandă de „narcotraficanţi şi paramilitari" columbieni, informează AFP, citat de Agerpes.

Aceste fotografii, a spus Saab, dovedesc „legăturile" lui Juan Guaido cu „Los Rastrojos". El a anunţat deschiderea unei anchete.

Juan Guaido nu a negat că s-a fotografiat cu aceste persoane, dar a spus că nu cunoştea identitatea lor când au fost făcute pozele. „Nu le cer antecedentele (judiciare) celor care doresc o fotografie", a declarat opozantul în faţa presei la Caracas.

Potrivit ministrului de interne, Nestor Reverol, care s-a exprimat cu puţin timp înainte de procurorul general, fotografiile au fost făcute în februarie, când Juan Guaido a trecut în Columbia pentru a supraveghea trimiterea ajutorului umanitar în Venezuela, o operaţiune ce a eşuat în cele din urmă.

Având interdicţie să părăsească ţara după autoproclamarea sa ca preşedinte interimar la 23 ianuarie, Juan Guaido a trecut printr-o zonă împădurită evitând posturile de frontieră. Nestor Reverol a descris această trecere în Columbia drept o „operaţiune de exfiltrare" organizată de „Los Rastrojos".

Juan Guaido face deja obiectul mai multor anchete lansate de puterea chavistă care încearcă să-l înlăture, dintre care una pentru „uzurparea funcţiei prezidenţiale". Posibila sa arestare, a avertizat Washingtonul, ar fi „greşeala finală" a preşedintelui Nicolas Maduro, aminteşte AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO