Invazie de lilieci in fermele din sudul Australiei

Ultima actualizare: 20-09-2012 18:54

Mii de mamifere zburatoare au navalit atrase nu de sangele localnicilor sau al animalelor, ci de fructele coapte din livezi. Fermierii sunt furiosi, din cauza ca liliecii distrug mai mult decat pot manca.

Cine ajunge in fermele din Mangrove Mountain, in statul New South Wales, are impresia ca joaca intr-un film marca Hitchcock. Mii de lilieci uriasi, unii cu aripi de pana la jumatate de metru, botezati "vulpile zburatoare", intuneca cerul cand ies sa se hraneasca. Nu sunt carnivori, insa meniul lor cu fructe ii umple de nervi pe fermierii australieni.

De-a lungul timpului, fermierii au incercat diverse tehnici ca sa-si protejeze recoltele si sa-i indeparteze pe lilieci. Au intins si plase uriase pe deasupra livezilor, ca un ultim pas inainte de a trece la impuscarea lor.

In fata invaziei, fermierii sunt hotarati sa impuste liliecii, chiar daca astfel incalca legea. Desi autoritatile par sa incline balanta in favoarea fermierilor si sa le acorde permisiunea, exista voci care se tem ca s-ar putea ajunge la un adevarat masacru in randul "vulpilor zburatoare".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO