Invadat de gunoaie, Cernobîlul a fost curățat de voluntari. Ce au găsit în „orașul fantomă”


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2019 10:36
Data publicarii: Vineri 22 Martie 2019 09:12
Categorie: Stiri externe

Gunoaiele au invadat până și "orașul fantomă" de lângă Cernobîl, devenit între timp atracție turistică, cu aproximativ 70.000 de vizitatori numai în 2018.

Acolo curățenia se face doar cu voluntari, care, anul acesta, au strâns gunoaie în cadrul unei campanii globale, popularizată pe rețelele de socializare, denumită Trashtag Challange.

Primul popas obligatoriu este la chioșcurile cu "suveniruri", amintind de dezastrul nuclear de la Cernobîl, de la care s-au scurs aproape 33 de ani.

Detectorul de radiaţii nu poate lipsi de la o călătorie turistică sau nu în oraşul fantomă Pripiat, din apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobîl.

Un oraș-muzeu încremenit în timp. Unul dintre voluntari a găsit o păpușă făcută din cârpe, uitată probabil de o fetiță, în graba evacuării

În apropiere de Cernobîl chiar și gunoiul poate fi contaminat, așa că voluntarii s-au îmbrăcat în combinezoane de protecție.

Sacii se umplu repede, mai ales cu sticle, doze și ambalaje de plastic, adunate de peste tot.

Aceasta este clădirea fostei școli numărul trei, din Pripiat. Manuale şi caiete au rămas încă pe bănci. În altă sală sunt zeci de măști de gaze stricate, aruncate pe podea.

”De fapt, Cernobîlul ar fi trebuit să ne arăte cum ar fi planeta noastră fără oameni. Dar oamenii își lasă în continuare urmele trecerii pe aici, le vedem adunate în sacii aceștia negrii.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Misterele instalației sinistre de lângă Cernobîl. Americanii se temeau că poate controla mințile
Un lup a plecat din zona radioactivă de la Cernobîl pentru prima dată. De ce este important
VIDEO PROTVPLUS.RO