Inundații grave în Marea Britanie. Autoritățile au emis peste 100 de alerte. VIDEO


Ultimul update: Vineri 08 Noiembrie 2019 18:40
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 18:35
Categorie: Stiri externe

Autorităţile din Marea Britanie au emis vineri peste 100 de alerte de inundaţii, numeroşi locuitori din nordul țării fiind salvaţi sau nevoiţi să-şi evacueze casele.

Cantitatea de precipitaţii din ultimele 24 de ore a depăşit totalul înregistrat în mod normal într-o lună, relatează Agerpres.

Zeci de persoane au rămas blocate într-un centru comercial din oraşul Sheffield în noaptea de joi spre vineri şi alte aproape 100 au fost salvate dintr-un alt mall din apropiere, cu ajutorul bărcilor gonflabile.

Cea mai mare pericol este pentru casele aflate în cinci zone din jurul râului Don, lângă oraşul Doncaster, unde autorităţile au avertizat că ploile torenţiale au provocat inundaţii grave, iar nivelul apelor a atins niveluri record, punând în pericol viaţa locuitorilor.

„Locuitorii din aceste zone sunt sfătuiţi să-şi părăsească casele”, se arată într-un comunicat al autorităţilor din Doncaster.

„Sfătuim oamenii să caute adăpost la familie şi prieteni. Au fost deschise şi centre de primire”, se precizează în comunicat.

Deşi cea mai mare parte a inundaţiilor au afectat centrul şi nordul Angliei, Agenţia pentru Mediu a emis peste 100 de alerte de inundaţii pentru întreg teritoriul ţării.

Ploaia torenţială a produs perturbări pe liniile de transport. Unii operatori feroviari au emis avertismente de călătorie în zone din jurul Sheffield şi alte localităţi afectate, în timp ce multe drumuri au fost, de asemenea, închise.

„Este teribil să vezi inundaţiile devastatoare din nordul Angliei”, a scris premierul Boris Johnson pe Twitter.

„Mulţumesc echipelor de urgenţă şi voluntarilor care ajută familiile în aceste momente dificile”, a mai spus el.

Viituri devastatoare în Italia. Oamenii, salvați cu greu din calea apelor
Amelie, furtuna violentă ce a devastat Franța. „Nu am mai avut așa inundații din 1972”
New York-ul, sub ape din cauza inundațiilor. Autoritățile sunt în stare de urgență
VIDEO PROTVPLUS.RO