Indonezia, zguduita. Cutremur cu magnitudinea de 6,6 in provincia Aceh. Autoritatile, in alerta

Ultima actualizare: 08-10-2012 15:07
Cutremur in Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a fost resimtit sambata in provincia indoneziana Aceh (Sumatra, nord-vest), a anuntat agentia de meteorologie si geofizica indoneziana, relateaza AFP.

Seismul a avut loc la o adancime de 103 kilometri, la 24 de kilometri nord-vest de orasul Subulussalam, la ora 12.11 (08.11 ora Romaniei).

"Pentru moment nu a fost anuntate victime sau pagube materiale", a declarat pentru AFP Dedi Sugianto, un oficial din cadrul agentiei.

Cutremurul a fost resimtit in orasele Blang Pidi (Aceh) si Sibolga, in provincia Sumatra-Nord. Indonezia este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, unde intalnirea mai multor placi continentale provoaca o activitate vulcanica si seismica intensa.

Insula Sumatra, situata in nord-vestul arhipelagului indonezian, a fost afectata la 26 decembrie 2004 de un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea peste 9, care a generat un tsunami pe coastele a aproximativ zece tari din Asia de Sud-Est, provocand moartea a peste 220.000 de persoane, dintre care 170.000 in Aceh.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO