Incendii devastatoare in California, case arse si persoane evacuate. Imagini cu "ploaia de foc"

03-06-2013 12:03

California - 3

Un nou incendiu a lovit ieri California, orasul Lake Hughes a fost complet evacut dupa ce focul a mistuit 22.000 de acri de teren.

 

In orasul Lake Hughes, au fost afectate 1000 de case iar incendiul de teren a dus la evacuare a 3000 de persoane. 2800 de pompieri sa lupta cu flacarile, relateaza Huffington Post.

California a fost lovita greu de incendii in acest an. Autostrada care se intinde de-a lungul Oceanului Pacific in California a fost blocata joi la nord-vest de Los Angeles, din cauza unui incendiu care a determinat evacuarea a zeci de persoane si a distrus peste 2.600 de hectare de vegetatie.

Incendiul, care a determinat mobilizarea a 600 de pompieri, devasta joi comitatul Ventura, la nord-vest de Los Angeles, si ameninta orasele Newbury Park si Camarillo, unde zeci de familii au fost evacuate.

Aproximativ 100 de autospeciale de pompieri si sase elicoptere au fost trimise la fata locului pentru stingerea incendiului, care a distrus deja peste 2.600 de hectare de vegetatie in aceasta regiune.

Un tronson al autostrazii Pacificului (PCH) a fost blocat timp de cateva ore, a anuntat politia rutiera pe contul sau de Twitter.

California State University din Channel Islands (CI) a decis, la randul sau, sa isi suspende activitatile pana la noi ordine, "din cauza incendiului si a fumului gros prezent in campus".

Serviciul national de meteorologie a scos drapelul rosu - avertismentul de nivel maxim - pentru sudul Californiei, joi si vineri, considerand ca riscurile de incendiu sunt "extrem de ridicate", din cauza temperaturilor ridicate si a umiditatii reduse, amplificate de rafalele puternice de vant.

Incendiile sunt frecvente in California, in special toamna si iarna, cand sufla vantul Santa Ana.
 

Sursa: Huffington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO