Hapciu! Noua specie de maimute fara nas, care stranuta cand ploua

Ultima actualizare: 30-10-2012 21:35
maimuta

Masoara putin peste un metru in inlatime si au coada chiar mai lunga decat corpul. Sunt negre cu barbita alba si ori de cate ori ploua devin extrem de galagioase, pentru ca nu se pot opri din stranutat. Sunt o noua specie de maimute, din Burma.

Biologii care studiaza flora si fauna din zona au fost uimiti de noua descoperire. Natura le-a inzestrat pe bietele maimute cu un nas aproape inexistenta, care are narile atat de deschise, incat atunci cand ploua, pentru a nu permite picaturilor de ploaie sa ajunga pe caile respiratorii, maimutele stranuta. Mai mult decat atat, isi pun capul intre picioare, pentru a se proteja mai bine.

Localnicii spun ca simpaticele animale pot fi recunoscute si gasite foarte usor in padurea deasa, datorita obiceiului lor. Cercetatorii spun ca este specia de maimute cu cel mai mare nas carn din lume.

Maimutele Rhinopithecus Strykeri au fost descoperite intr-un habitat situat la 3.000 de metri inaltime fata de nivelul marii. Pana acum, oamenii de stiinta au gasit intre 260 si 330 de exemplare, intr-o zona uitata de lume decenii la rand. Acesta este motivul pentru care specia nu a fost descoperita pana acum.

Localinicii spun totusi ca maimutele sunt in mare pericol, pentru ca fac un zgomot puternic si sunt o tinta usoara pentru vanatorii interesati de carnea lor, apreciata in bucataria chineza, de exemplu.

Cercetatorii se tem ca specia ar putea sa dispara inainte sa se cunoasca prea multe lucruri despre ea, cum ar fi de ce natura le-a inzestrat pe maimute cu un asemenea nas. Prin urmare, sunt hotarati sa faca tot posibilul pentru conservarea specie rare si pentru a-i asigura supravietuirea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO