Greta Thunberg participă, vineri, la o grevă legată de schimbările climatice, la Torino

Ultima actualizare: 13-12-2019 15:50
Greta Thunberg
Getty

Militanta suedeză pentru climă Greta Thumberg se va afla vineri la Torino unde va lua parte la o grevă pentru a atrage atenţia asupra crizei climatice, relatează joi EFE.

Adolescenta suedeză, aleasă "Persoana Anului 2019" de revista Time, a anunţat pe contul său de Twitter că vineri va face o oprire la Torino, la întoarcerea ei acasă, în Suedia, după ce de săptămâna trecută s-a aflat la Madrid pentru a participa la cea de-a 25-a Conferinţă a ONU privind schimbările climatice (COP25).

"Vreau să mă alătur grevei pentru climă de la Torino, Italia, în drum spre casă. Ne vedem în Piazza Castello", a scris ea, fără să precizeze însă ce mijloc de transport a ales pentru a se deplasa.

Greta Thunberg, care vinerea trecută a participat la Marşul pentru Climă de la Madrid, a ajuns la Lisabona la începutul săptămânii trecute după o traversare de 21 de zile a Oceanului Atlantic la bordul unui catamaran, ca urmare a refuzului său de a călători cu avionul pe care îl consideră un mijloc de transport ce poluează mediul.

Zilele aceasta, ea a avut mai multe intervenţii la COP25 de la Madrid, dintre care ultima în faţa plenului conferinţei, în care a subliniat că, în lupta împotriva crizei climatice, speranţa nu vine din partea guvernelor, ci a cetăţenilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO