Greseala de tot rasul, in Statele Unite. Pilotii unui avion au aterizat pe aeroportul gresit


Ultimul update: Vineri 17 Ianuarie 2014 07:06
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2014 07:55
Categorie: Stiri externe

Pilotii unei aeronave de pasageri au gresit aeroportul si au aterizat la 11 kilometri de destinatia corecta. Culmea e ca, in ciuda tehnologiei de la bord, asa ceva nu se intampla pentru prima data.

In urma cu doua luni, pilotul unui avion cargo a aterizat, de asemenea, pe un alt aeroport, aflat la mica distanta de cel unde trebuia sa ajunga de fapt.

Avionul plecase din Chicago si trebuia sa aterizeze la Branson, Missouri. In schimb, a nimerit la 11 kilometri distanta.

Niciunul dintre cei 124 de pasageri nu a inteles ce se intampla.

Nedumeriti au fost si cei care ii asteptau pe pasageri pe aeroportul din Branson.

"Sunt sigur ca pilotii nu au fost atenti, nu si-au urmarit instrumentele sau nu au comunicat intre ei cum ar fi trebuit", a declarat Bob Francis, reprezentant al Comisiei pentru Transport si Siguranta.

In plus, neatentia pilotilor ar fi putut avea consecinte dramatice, pentru ca pista era prea scurta.

Autoritatile spun ca, daca pilotii n-ar fi franat la timp, avionul ar fi cazut de pe pista direct pe o autostrada. Insa totul s-a terminat cu bine, si oamenii au fost dusi cu autobuzul la destinatia corecta.

Nu e prima data cand pilotii americani nimeresc pe alt aeroport. In noiembrie, un avion cargo a aterizat la 20 de kilometri distanta de destinatie, in Kansas. Si atunci, pista era mult prea scurta pentru dimensiunile aeronavei. Abia dupa ce inginerii au facut o serie de calcule si pregatiri, aparatul de zbor a decolat in siguranta.

Tags: incidente,

Avion depresurizat, care venea de la Bruxelles, a aterizat in siguranta pe Aeroportul
Decolare ratata. Cum au reusit pilotul si insotitorul sau sa rastoarne un avion in Noua Zeelanda
VIDEO PROTVPLUS.RO