Germanii sunt eco si cand vine vorba de jucarii

06-02-2011 09:09

Se poarta verdele si nu doar pe piata auto, ci si pe cea a jucariilor. Tot mai multi parinti prefera sa dea un ban in plus, dar sa le cumpere odraslelor jucarii din materiale ecologice.

Cel putin in Germania, unde parintii au luat cu asalt Targul de Jucarii de la Nuremberg, desi luna cadourilor s-a dus demult.

In Germania, moda jucariilor eco nu e tocmai noua. In urma cu 30 de ani aparea asociatia producatorilor de jucarii de calitate, care isi propunea sa tina piept jucariilor ieftine importate care invadasera piata.

Asociatia a pornit cu opt patroni de magazine de jucarii, pentru ca astazi sa aiba 120 de membri din trei tari. Jucariilor lor indeplinesc criterii stricte de calitate, siguranta si rezistenta. Potrivit unui sondaj realizat printre vizitatorii targului de la Nuremberg, parintii sunt dispusi sa plateasca cu 10-20% mai mult pentru asemenea jucarii.

Pe de alta parte, o companie care face jucarii din bidoane de lapte reciclate si-a vazut vanzarile crescand cu 80% in doi ani, la unele produse.

Dincolo de acest trend, Targul de la Nuremberg a fost locul unde Ken, fostul iubit al lui Barbie, si-a serbat cea de-a 50-a aniversare. De-a lungul anilor, Ken a fost de toate: pilot, om de afaceri, atlet olimpic si actor. In cel de-al 5-lea deceniu de viata, Ken spera sa o recastige de Barbie, pe care a pierdut-o in 2004.

Tags: jucarii,


VIDEO PROTVPLUS.RO