Gafa de politisti:cautau de doi ani un criminal pe baza unor dovezi gresite


Ultimul update: Joi 28 Iunie 2012 12:20
Data publicarii: Sambata 28 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Se fac gafe si la case mai mari! De pilda, in Germania, unde politistii si-au recunoscut o gafa de proportii. Ghidati de dovezile ADN, cautau de doi ani de zile un criminal.

Abia acum si-au dat seama ca urmele proveneau de la esantioanele de vata folosite la culegerea probelor, care au fost contaminate din greseala.


Politistii erau convinsi ca sunt pe urmele suspectului banuit de implicare intr-o crima, plus alte 40 de infractiuni. Ancheta s-a extins inclusiv in Austria si Franta, unde autoritatile erau in alerta si incercau sa ajute la prinderea criminalului. Se bazau pe probele ADN identice, gasite la locul infractiunilor.

Revelatia a venit dupa ce anchetatorii s-au decis sa ia probe de saliva de la muncitorii care produceau esantioanele de vata folosite in ancheta, la culegerea probelor. Au descoperit ca 7 din 100 de tampoane erau contaminate cu datele genetice ale "criminalului-fantoma". Reprezentantii companiei se apara, spunind ca produsele lor erau destinate unui alt tip de analize.

Pentru anchetatori, asta inseamna ca... ancheta se va relua de la zero.

Tags: incidente,

Incidente la indigo pentru politistii rutieri din Capitala!
Obiecte zburatoare identificate au cazut in jungla amazoniana!
O fetita de 11 ani din Australia a fost mancata de crocodili!
VIDEO PROTVPLUS.RO