Fratele presedintelui Daghestanului, mort in accidentul aviatic din Rusia

05-12-2010 00:00

Fratele presedintelui Daghestanului se numara printre victimele accidentului aviatic de la Moscova. Un Tupolev 154 a aterizat, sambata, de urgenta, dupa ce toate cele trei motoare au cedat.

Aparatul s-a rupt in bucati si doar printr-un miracol si-au pierdut viata doar trei persoane, iar alte 30 nu au nici macar o zgarietura. Anchetatorii considera ca cel mai probabil o eroare umana a fost cauza accidentului.

Zeci de pasageri raniti au fost dusi cu ambulantele la diferite spitale din Moscova. Supravietuitorii spun ca au simtit un soc violent la contactul cu solul. Unii au vazut cum fuselajul avionului se rupe chiar in fata lor.

"Erau oameni cu picioarele rupte si era sange peste tot. Mirosea puternic a kerosen", povesteste un martor care n-a vrut sa apara in fata camerelor de luat vederi.

Doi pasageri au murit pe loc. Un al treilea, care era chiar fratele presedintelui Daghestanului, s-a stins din viata la spital din cauza ranilor. Se afla la clasa bussines, in apropierea cabinei pilotilor.

Aeroflot, principala companie de transport aerian ruseasca, a retras din serviciu avioanele Tupolev 154 dupa mai multe incidente. In schimb, sunt folosite in continuare, pe scara larga, in restul Federatiei. Tot intr-un astfel de aparat s-a stins si presedintele polonez Lech Kaczinski.


VIDEO PROTVPLUS.RO