Fotografia document care a aratat dezastrul. Iata de ce s-a scufundat Titanicul

Dată publicare: 01-04-2012 22:51
Dată actualizare: 30-09-2012 14:56


Titanic

O fotografie originala a aisbergului care a scufundat Titanicul a fost descoperita. Vezi in text imaginea facuta de un pasager al RMS Carpahia, vaporul care a mers in ajutorul supravietuitorilor tragediei.

RMS Carpathia a ajuns din pacate prea tarziu la locul unde Titanicul se scufunda, in 15 aprilie 1912. In consecinta, echipajul vaporului nu a mai apucat sa salveze decat 705 vieti. Pe Titanic se aflau 2.228 de pasageri.

In imagine este vizibila si una dintre barcile de salvare pe care s-au refugiat pasagerii Titanicului, dupa impactul cu aisbergul.

Imaginea a intrat in posesia lui John Pillsbury Snyder - un barbat din Minnesota in varsta de 24 de ani, care se intorcea in America din luna de miere, cu sotia acestuia, Nelle, la bordul Titanicului.

Imaginile care te vor face sa-ti doresti sa locuiesti in spatiu! Uite cum arata planeta Pamant filmata din Statia Spatiala Internationala

Fotografia a fost facuta de Mabel Fenwick, care s-a imprietenit cu familia Snyder, dupa ce acestia au fost salvati si au ajuns pe RMS Carpathia.

Autenticitatea fotografiei este dovedita si de cateva scrisori schimbate de membrii familiei Snyder, care dovedesc ca acestia se aflau la bordul Titanicului. Una dintre ele, trimisa chiar de John Snyder, in care isi anunta reintoarcearea in SUA.

Helen Waldron, in varsta de 73 de ani, nepoata lui Nelle Snyder a povestit pentru Star Tribune felul in care bunica ei isi amintea de tragedia prin care a trecut.

Potrivit lui Helen, Nelle si John au fost impinsi de la spate sa urce intr-o barca de salvare. Ca multi alti pasageri ai Titanicului, si ei credeau ca vasul "este imposibil de scufundat".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO