FOTO. Un ciclon la fel de devastator ca si Katrina va lovi maine Australia

Dată publicare: 02-02-2011 15:17
Dată actualizare: 14-10-2012 17:35


Un ciclon de marimea Katrinei care a distrus orasul american New Orleans din Louisiana si a provocat pagube de 81 de milioane de dolari s-a pozitionat deasupra Australiei si va lovi maine.

 

Ciclonul Yasi aflat in categoria 5 din 5 posibile va lovi continentul australian la numai cateva saptamani dupa ce tara a fost devastata de inundatii catastrofale.

Expertii de la Biroul Guvernamental de Meteorologie din Australia se asteapta ca acesta sa se declanseze prima data astazi, in insulele din estul continentului, urmand ca joi sa ajunga si pe uscat.

Yasi se misca in directia vest-sud-vest, catre coasta de nord a statului Queensland.

Furtuna gigant, care are potential extraordinar de a crea daune majore, va duce la formarea de valuri devastatoare si curenti puternici si va inunda zonele joase.

Potrivit Biroului de Meteorologie, rafalele de vant ar putea atinge chiar si 170 de kilometri pe ora.

Autoritatile au inceput deja evacuarile, iar meteorologii vorbesc despre cea mai puternica furtuna care s-a abatut vreodata asupra statului Queensland.

Inundatiile devastatoare din Australia

In Australia, cele mai grave inundatii din ultimul secol au lasat nord-estul tarii ca dupa razboi: zeci de morti si disparuti si pagube de 10 miliarde de dolari.

Si in urma cu cateva saptamani, multi australieni comparau efectele potopului care s-a abatut asupra lor cu cele provocate de uraganul Katrina in Statele Unite.

Din pacate, pagubele uriase nu au fost totul. Poate ca cea mai sfasietoare poveste este cea a unui baiat de 13 ani, care i-a implorat pe salvatori sa-l ia mai intai pe fratele sau mai mic. O decizie care l-a costat viata. Masina in care se afla a fost luata de ape, inainte ca echipa de interventie sa-l poata salva si pe el.

Viata dupa potop. Orasul australian Brisbane, in gunoi si namol.Video

Imagini teribile ale viiturii care a lovit Australia! Masini izbite de pomi

Cosmarul inundatiilor rascoleste din nou Australia: 58 de orase, sub ape

- - - - - - - - - - - - - - - -

Uraganul Katrina, care s-a format in 23 august 2005 deasupra Insulelor Bahamas, a creat daune de trei ori mai mari ca Andrew, in 1992, si a ras New Orleans de pe fata pamantului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO