Fostul vicepresedinte american Dick Cheney despre raportul CIA: "Este plin de prostii. Am facut ceea ce trebuia"

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00
Dick Cheney

Fostul vicepresedinte american, Dick Cheney, a afirmat, miercuri, ca raportul privind tortura practicata de CIA in cursul interogatoriilor unor presupusi teroristi, dezvaluit de Senat cu o zi inainte, este "plin de prostii".

"Cred ca raportul este deplorabil. Mi se pare ca are lipsuri", a declarat pentru Fox News Dick Cheney, vicepresedinte in administratia George W. Bush, in perioada 2001-2009, pe cand au avut loc interogatoriile fortate ale CIA asupra unor presupusi teroristi, scrie AFP, citata de Mediafax.

Raportul critic facut public marti de Senatul american dezvaluie ca tortura practicata de CIA impotriva unor presupusi teroristi nu a permis obtinerea vreunei informatii valabile.

Comisia de Informatii a Senatului a pus astfel in lumina minciunile prezentate de Agentia Centrala de Informatii Congresului si Casei Albe.

"Scuzati-ma, dar acest raport este plin de prostii", a afirmat Dick Cheney, foarte sigur pe el.

"Ei nu s-au deranjat sa intervieveze persoanele cheie implicate in acest program", a adaugat el, afirmand ca fostul presedinte George W. Bush era implicat in program si cunostea majoritatea detaliilor.

"Ce presupuneti ca am fi putut face (cu Khalid Sheikh Mohammed, presupusul organizator al atentatelor din 11 septembrie)? Sa-l sarutam pe ambii obraji si sa-l intrebam: va rugam, va rugam spuneti-ne ce stiti? Bineinteles ca nu", a spus Cheney.

"Am facut exact ceea ce trebuia pentru a pune mana pe cei care au planificat 11 septembrie si a-i impiedica sa comita alte atentate. Ne-am indeplinit cele doua misiuni", a mai afirmat fostul vicepresedinte american.

Apelurile la inceperea unor proceduri judiciare in cazul torturii practicate de CIA, un dosar pe care administratia Obama il considera inchis, s-au multiplicat miercuri in Statele Unite si in lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO