Fostul șef al Formulei 1 încinge din nou spiritele: "Negrii sunt mai rasiști ca albii"

Ultima actualizare: 27-06-2020 15:33
Bernie Ecclestone

Într-un moment în care tensiunile au atins cote ridicate după moartea lui George Floyd, Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, vine cu o declarație care a stârnit un val de reacții negative: negrii sunt mai rasiști decât albii, scrie The Guardian.

Într-un interviu dat celor de la CNN, Bernie a precizat, printre altele, că negrii sunt uneori mai rasiști decât albii. Desigur, totul fiind spus în contextul morții lui George Floyd.

"În multe cazuri, negrii sunt mai rasiști decât albii", a fost de părere Ecclestone. Fostul patron al Formulei 1 a subliniat că nu are neapărat dovezi concrete, însă că își bazează afirmația pe ceea ce a văzut de-a lungul anilor în întreaga lume pe unde a călătorit.

De asemenea, omul de afaceri a subliniat că lumea sportului este mult prea ocupată pentru a reuși cumva să facă față rasismului existent la nivel mondial.

Lewis Hamilton i-a răspuns: "Sunt atât de trist și dezamăgit să citesc aceste declarații. Bernie este în afara sportului în acest moment și face parte dintr-o generație diferită. Exact asta este problema: comentarii ignorante și fără educație care ne arată cât de departe trebuie să ajungem ca societate înainte ca egalitatea să fie o realitate".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO