Fiica cea mare a lui Saddam Hussein, pe o listă neagră cu 60 de persoane: „Sunt teroriștii cei mai doriți de autorități”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Februarie 2018 19:06
Categorie: Stiri externe
Raghad Hussein

Fiica cea mare a lui Saddam Hussein, Raghad, a fost inclusă de guvernul irakian pe o listă a celor mai căutate persoane, alături de alte 59 de nume. Ei sunt suspectați că ar aparține grupărilor teroriste precum Stat Islamic, al-Qaeda sau Partidul Baath.

Pe lista consultată de AFP figurează și numele lui Radhad, fiica cea mare a lui Saddam Hussein, care locuiește în Iordania, scrie Al Jazeera.

Pe aceeași listă sunt incluse numele a 28 de presupuși luptători ai grupării Stat Islamic, a 12 membri al-Qaeda și a 20 de membri ai Partidului Baath. Totodată, în document figurează detalii despre rolurile pe care aceștia le-ar ocupa în respectivele organizații cât și crimele de care sunt suspectați.

De pe listă lipsește, totuși, numele lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Stat Islamic. Contactat de AFP, un oficial de top a refuzat să explice motivul.

„Aceștia sunt teroriștii cei mai doriți de autoritățile judiciare și de seriviciile de securitate. Este prima dată când facem publice aceste nume, care până acum au fost ținute în secret”, a spus oficialul.

Luptătorii grupării Stat Islamic de pe listă sunt acuzați că au luptat în al doilea mare oraș irakian Mosul, cât și în localitățile din provinciile Nineveh, Kirkuk, Diyala și Anbar.

O treime din teritoriul Irakului a fost ocupat de gruparea Stat Islamic, începând cu 2014. Forțele guernamentale irakiene, susținute de coaliția internațională antijihadistă condusă de SUA, au pornit o ofensivă împotriva lor.

 

Sursa: Al Jazeera

VIDEO PROTVPLUS.RO