Fetita in varsta de 7 ani ranita in atacul din Alpi ramane singurul "martor-cheie" al crimei

crima Alpi1

Fetita in varsta de 7 ani, ranita in atacul care i-a decimat familia britanica in Alpii francezi, ramane singurul "martor-cheie" pe care pot conta anchetatorii pentru a obtine o descriere a criminalului sau criminalilor.

Zeena, fetita in varsta de patru ani care a fost gasita nevatamata sub cadavrul mamei sale, "a auzit, dar nu a vazut nimic" din masacru, a declarat vineri procurorul care se ocupa de acest caz, Eric Maillaud.

Ea a povestit ca se afla in masina cu tatal, mama si sora sa. Dar declaratiile acestei fetite nu au putut aduce "nimic" in plus anchetei, a explicat el. Sora ei, Zainab, fetita in varsta de sapte ani care a primit "lovituri extrem de violente in cap" si un glont in umar, se afla vineri in "coma artificiala" pentru "a-i permite organismului ei sa se recupereze", potrivit procurorului.

"Martor-cheie", ea ar putea descrie ucigasul sau ucigasii, a declarat el, subliniind ca medicii nu i-au dat inca "unda verde" pentru a fi audiata de anchetatori. Zeena urmeaza sa se intoarca in curand in Marea Britanie. Membri ai familiei fetitei au ajuns deja in Franta si se vor putea intalni in curand cu aceasta in prezenta anchetatorilor, a anuntat sambata Parchetul.

Este vorba despre un "barbat si o femeie, insotiti de un inspector social britanic", a declarat procurorul Eric Maillaud. Potrivit magistratului, exista informatii sigure ca victimele sunt membri ai familiei britanice al-Hilli. Tatal, Saad, nascut in Irak si care locuia de mai multi ani in Marea Britanie este "total necunoscut, in materie de terorism si contraterorism, serviciilor de informatii specializate" franceze si britanice, a subliniat procurorul.

Citește și
Siria, atentat Damasc
27 de oameni au murit la Damasc, capitala Siriei, dupa un atentat cu o masina capcana
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Autopsiile victimelor, care au fost impuscate cu cate cel putin un glont in cap, au inceput vineri dupa-amiaza si ar putea sa stabileasca daca au fost mai multi ucigasi. Aproximativ 25 de cartuse au fost gasite la locul crimei, "ceea ce ar putea sugera ca au fost doi atacatori", a explicat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.

"Sunt prea multe victime ca sa fie un singur atacator sau ar trebui sa fie cineva foarte, foarte bine antrenat", a declarat un specialist.

Procurorul a vorbit despre niste vehicule care ar putea apartine suspectilor. Primul martor ajuns la fata locului dupa atac, un ciclist britanic, a vazut "coborand o masina de teren de culoare verde". "El ar fi vazut si o motocicleta, nimic altceva", a dezvaluit acesta. Saad al-Hilli, in varsta de 50 de ani, isi avea domiciliul la periferia de sud a Londrei, in comitatul Surrey. Procurorul a confirmat ca fratele lui Saad al-Hilli, cu care acesta ar fi avut o disputa "legata de bani", s-a prezentat spontan la politia britanica si a declarat ca nu a avut "niciun conflict" cu fratele sau.

Anchetatorii francezi, care au inceput vineri o cooperare oficiala cu politia britanica, analizeaza toate pistele in acest stadiu al anchetei. Doi judecatori de instructie, Michel Mollin si Christine de Curraize, au fost desemnati sa se ocupe de acest caz. Un jandarm a fost trimis vineri in Marea Britanie si altii il vor urma in curand. La trei zile dupa aceasta cvadrupla crima, locuitorii din Chevaline se afla in continuare sub impactul socului.

"Nu se intampla niciodata nimic aici, si acum asta", exclama un barbat din acest sat cu 200 de locuitori.

"Aici sunt mai multe vaci decat oameni", afirma un altul.

"Este capatul lumii aici, nu este nimeni", confirma proprietarul unui bar.

Locul crimei era cunoscut mai degraba ca punct de plecare pentru drumetii usoare care puteau fi facute cu copiii. Ancheta se desfasoara sub o presiune mediatica foarte mare. Accesul in zona in care a fost descoperita miercuri masina lui Saad al-Hilli a fost redeschis vineri, iar de atunci, fiecare pietricica avand pete de sange, urmele de cauciuc sau cioburile au fost scrutate de zeci de camere de luat vederi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Violenta ascunsa sub sarmul pastoral". Cum schimba executia din Alpi imaginea Frantei in turism

Fotografia automobilului marca BMW ciuruit de gloante in Alpii francezi facea turul presei britanice, care se intreba vineri asupra motivului "executiilor" si asupra descoperirii tardive a celei de-a doua fetite supravietuitoare, relateaza AFP.

27 de oameni au murit la Damasc, capitala Siriei, dupa un atentat cu o masina capcana
27 de oameni au murit la Damasc, capitala Siriei, dupa un atentat cu o masina capcana

Un atentat cu masina capcana a ucis 27 de persoane marti intr-un cartier al Damascului favorabil regimului, a anuntat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relateaza AFP.

Atentat terorist cu masina-capcana in Turcia. Cel putin 8 oameni au murit si 50 au fost raniti
Atentat terorist cu masina-capcana in Turcia. Cel putin 8 oameni au murit si 50 au fost raniti

Cel putin opt persoane au fost ucise si alte aproximativ 50 au fost ranite intr-un atentat cu masina-capcana, luni seara, in centrul orasului Gaziantep din sud-estul Turciei, potrivit primarului din acest oras, Asim Guzelbey, relateaza AFP.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.