Festival al fanfarelor în Rusia. Ce aduc artiștii în plus pe lângă muzica de calitate

Dată publicare: 21-08-2018 07:59
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Fanfară care cântă muzică rock şi muzicieni care, în timp ce suflă în instrument, dansează sau lovesc mingea. Iată, pe scurt, "oferta" unui festival al fanfarelor desfăşurat în Rusia.

În faţa publicului, în fiecare an, sunt invitate formaţii care ies din tipar ca repertoriu şi coregrafie.

Nu se întâmplă prea des să vedeţi o fanfară care, pe lângă muzica de calitate, oferă publicului şi un spectacol de dans. La un festival din Ekaterinburg, coregrafia e criteriu obligatoriu: cu cât mai stranie, cu atât mai apreciată.

Organizatorii spun că evenimentul promovează mişcarea şi creativitatea.

"Încercăm să invităm formaţii care nu respectă standardele, formaţii care se exprimă într-o manieră neobişnuită şi, bineînţeles, care nu procedează ca ceilalţi, adică nu stau pe scaun cu ochii la partituri", explică Aleksandr Polyakov, organizator.

O altă prezenţă neobişnuită e cea a "Orchestrei de Corni", din Sankt Petersburg.

Muzicienii cântă la 106 corni, cu dimensiuni între 15 centimetri şi doi metri şi jumătate. Instrumentele au fost create după modele din secolul 19, folosite la vânătoare. Fiecare instrument produce o singură notă, aşa că membrii orchestrei trebuie să sufle pe rând şi trebuie să se sincronizeze perfect pentru ca piesa să sune bine.

"Muzica se naşte numai când toţi muzicienii interacţionează. Fiecare compoziţie presupune multe ore de muncă", a subliniat Serghei Polianciko, dirijorul orchestrei.

Învitaţi speciali la ediţia de anul acesta a festivalului au fost o orchestră din China, formată din 100 de elevi şi una din Kazahstan, care a avut un repertoriu variat: muzică de orchestră, dar şi piese rock şi melodii folk.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO