Fenomene meteo apocaliptice! Tornade de foc si ploi cu animale

Ultima actualizare: 31-10-2012 00:56
Tornada de foc

Fenomenele meteo sunt extrem de fascinante si dezvaluie cat de minunata si unica este lumea in care traim. Va vom prezenta un top cu cele mai ciudate fenomene meteo, care i-au uimit chiar si pe cercetatori.

Norii Mamut

Acesti nori sunt de obicei asociati cu furtunile puternice, "acompaniate" de tunete si fulgere. Insa pana in prezent, cercetatorii nu au aflat cum se formeaza.

Tornadele de foc

O tornda de foc se produce atunci cand vantul bate cu putere langa un incendiu de padura, sau se creeaza atunci cand intr-o zona este o temperatura foarte ridicata in atmosfera.

Ploi cu animale

Desi extrem de rare, in aceste cazuri nu ploua cu picaturi de apa ci cu animale, sau cu alte obiecte (carbuni - s-a intamplat in Anglia in 1939). Meteorologii inca nu cunosc cauzele acestui fenomen. Insa se crede ca animalele sau mineralele au fost ridicate foarte sus in aer de catre niste curenti puternici, in timpul unei furtuni, iar cand aceasta s-a domolit, obiectele au cazut pe pamant, dand senzatia de "ploaie".

Curcubeul inflacarat

Curcubeul inflacarat este un fenomen extrem de rar, care se intampla atunci cand soarele este sus pe cer, iar razele sale strapung norii cirus, care sunt alcatuiti din foarte multe cristale de gheata.

Lunile colorate

Datorita diferentelor atmosferice, Luna va parea pictata cu diferit nunate de albastru, portocaliu sau rosu. Poluarea, praful sau eclipsele pot face ca luna sa isi schimbe culoarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO