Familia l-a transformat in monstru. 500 de femei in patul tatalui, o mama cu mintea ca la 10 ani

Dată publicare: 30-07-2011 13:29
Dată actualizare: 05-11-2012 07:07


Anders Behring Breivik

Aratos, sarmant, dar enigmatic. Asa era vazut initial Andres Breivik de locuitorii - mai ales de sex feminin - micului oras Rena, unde traia la o ferma.

Ce intamplari din viata lui au produs schimbari atat de profunde incat sa-l transforme intr-un monstru, nimeni nu poate sa stie cu certitudine. Jurnalistii de la Daily Mail au realizat un reportaj, in incercarea de a face lumina asupra copilariei lui Breivik si a ultimelor 82 de zile, cat a trait in Reno, unde a fabricat singur o bomba si a scris un manifest rasist.

In manifestul de 1.500 de pagini, publicat pe internet chiar in ziua cumplitului atentat, Breivik povesteste, printre altele, intamplari din propria copilarie, care, scrie Daily Mail, l-ar fi marcat atat de tare incat i-au intunecat judecata.

Un capitol intreg este dedicat vietii sexuale promiscue a catorva dintre membri familiei sale. Despre mama sa acesta scrie ca are "capacitatea intelectuala a unui copil de 10 ani", fapt pe care il atribuie meningitei, pe care femeia ar fi contractat-o dupa ce s-a infectat cu herpes de la tatal sau vitreg, Tore. Potrivit lui Breivik, Tore, fost capitan, s-a culcat cu mai mult de 500 de femei si isi petrece batranetea cautand prostituate thailandeze.

De asemenea, isi acuza sora vitrega, pe Elisabeth, ca a intretinut relatii sexuale cu mai mult de 40 de barbati – "mai multi decat stripperii de la Chippendale, cunoscuti pentru faptul ca sunt purtatorii mai multor boli". Din aceasta cauza, este de parere Breivik, Elisabeth s-a imbolnavit de clamidoza si a ramas infertila. Acum traieste in SUA, unde a urmat un tratament costisitor pentru a-si trata infertilitatea.

Cat adevar exista in aceste acuzatii, nimeni nu stie cu siguranta, dar apropiati ai familiei au declarat pentru jurnalistii britanici ca temutul asasin avea o mama devotata si toleranta fata de alte culturi. Pe de alta parte, una dintre imigrantele care traiau in acelasi bloc cu ea a declarat ca impartasea viziunile rasiste ale fiului ei.

"Se uita la noi ca la niste insecte", a spus aceasta.

In adolescenta, insa, Breivik avea un prieten pakistanez foarte bun, Arsalan Sohail, din cauza caruia ar fi fost batut, acesta fiind unul dintre cele opt atacuri motivate de ura dintre rase care au fost comise asupra lui. Sohail ar fi dispretuit cultura norvegiana. Aceasta poate fi una dintre teoriile care ar explica comportamentul deviant al lui Breivik.

Insa, parerea expertilor consultati de Daily Mail este ca mediul disfunctional in care a copilarit si respingerea din partea tatalui biologic, Jens, care nu mai vrea sa se intoarca in Norvegia si s-a izolat la vila lui din sudul Frantei, ar fi pus baza viitoarei lui personalitati deviante.

Chiar daca isi acuza familia, autorul atentatului sustine ca nu este un inadaptat social, ca a avut o copilarie idilica.

Breivik are in mod evident un comportament obsesiv si narcisist, insa nu este "nebun sau psihopat", a concluzionat pentru Daily Mail psihologul Mail Berry, care a analizat manifestul acestuia.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO