Epava unui avion doborât în Al Doilea Război Mondial, descoperită acum de nepotul pilotului


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 12:57
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 12:47
Categorie: Stiri externe
avion prăbusit

Nepotul unui pilot britanic din Al Doilea Război Mondial a călătorit în munții Norvegiei, unde a fost descoperită epava avionului în care a murit bunicul său.

Phil Richardson, comandant în Marina Regală, care locuiește în Hampshire, a văzut întâmplător pe YouTube un clip cu o epavă a unui avion prăbușit. Phil a recunoscut imediat aeronava pilotată de bunicul său, relatează BBC NEWS.

Bunicul lui Phil, locotenentul Ron Richardson, a dispărut în urma unui raid aerian lansat împotriva Germaniei. Epava avionului nu a fost descoperită până acum.

 

După ce a văzut imaginile online, Phil a contactat persoana care le-a postat și care i-a transmis coordonatele. Împreună cu tatăl său, Phil a călătorit până la locul prăbușirii avionului, în munții Norvegiei, aproape de Cercul Polar.

”Din păcate, rămășițele bunicului meu nu au mai fost găsite în locul prăbușirii avionului, dar am lăsat acolo o cruce”, a spus el.

Phil Richardson spune că toată copilăria i-a fost marcată de poveștile spune de bunica lui despre bunicul pe care l-a văzut doar în poze. Aceste povești l-au inspirat și a urmat și el cariera militară.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO