Elisabeta a II-a, cladiri asemanatoare Turnurilor Gemene si femei goale, pe o bancnota canadiana

Ultima actualizare: 26-09-2012 23:15
bancnota

VIDEO. Autoritatile din Ottawa, Canada, au introdus pe piata o noua bancnota de 20 de dolari. Imaginea imprimata pe hartie a starnit insa numeroase controverse.

Pe bancnota apare chipul Reginei Elisabeta a II-a, in fundal se observa monumentul National Vimy Memorial, care comemoreaza sacrificiul canadienilor ce si-au pierdut viata in diferite conflicte militare.

Exista insa voci care sustin ca monumentul respectiv seamana izbitor de bine cu Turnurile Gemene din Statele Unite, cazute in urma atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

In urma unui sondaj realizat chiar de Banca Nationala din Canada s-a aflat ca oamenii nu stiau de existenta acestui monument si ca atunci cand au vazut bancnota au crezut ca pe fundal apare imaginea cu World Trade Center.

O alta problema in ceea ce priveste bancnota canadiana de 20 de dolari este legata de cateva statuete care apar pe monument.

Acestea reprezinta imagini cu cateva femei la bustul gol, lucru care i-a facut pe canadieni sa spuna ca hartia este “pornografica”.

Noua bancnota ar urma sa intre in circulatie in noiembrie, anul acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO