Edward Snowden a acceptat oferta de azil politic, venita din partea Venezuelei

Ultima actualizare: 12-07-2013 00:19
Edward Snowden

Potrivit unei surse anonime din cadrul NSA, Snowden ar fi acceptat oferta venita din partea autoritatilor venezuelene, care au declarat ca ii vor aisgura azil politic.

Update 17:35:

Potrivit Business Insider, care citeaza o sursa anonima din cadrul NSA, Edward Snowden ar fi acceptat propunerea Venezuelei, care ii ofera azil politic.

ora 17:20

Venezuela a primit o cerere de azil din partea fostului consultant de informatii american Edward Snowden, care a inceput luni cea de-a treia saptamana in zona de tranzit a unui aeroport moscovit, a anuntat luni presedintele Nicolas Maduro, citat de AFP.

"Am primit scrisoarea de cerere de azil", a declarat liderul venezuelean de la palatul prezidential din Caracas.

Snowden "va trebui sa decida cand sa ia avionul, daca vrea in sfarsit sa vina aici", a adaugat el.

"Noi i-am spus acestui tanar «sunteti persecutat de imperialism, veniti aici»", a adaugat Maduro.

Inainte ca Venezuela sa primeasca aceasta cerere, Nicolas Maduro s-a oferit sa ii acorde azil lui Snowden care se afla de 15 zile in zona de tranzit a aeroportului Moscova-Seremetievo, dupa ce a dezvaluit informatii senzationale despre un program american secret de supraveghere a comunicatiilor mondiale mai ales pe Internet.

Nicaragua si Bolivia s-au declarat de asemenea pregatite sa ii acorde azil lui Snowden, la sfarsitul saptamanii.

In total, peste 20 de state au primit o cerere de azil, insa majoritatea l-au refuzat s-au nu i-au raspuns inca oficial.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO