Dupa o noapte plina de lupte, armistitiul a inceput in Siria cu o dimineata linistita

Ultima actualizare: 29-10-2012 18:18
Siria

Calmul domnea, vineri dimineata, in toata Siria in momentul inceperii armistitiului cu ocazia sarbatorii musulmane Aid al-Adha, initiat de emisarul international Lakhdar Brahimi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Acest armistitiu fragil, care poate fi intrerupt in orice moment, are loc dupa o noapte de lupte intense in toate regiunile tarii, adauga aceasta organizatie.

Iranul, aliat major al regimului sirian in regiune, a salutat joi armistitiul negociat de emisarul international Lakhdar Brahimi care trebuie sa intre in vigoare vineri, numindu-l un "pas pozitiv", conform site-ului de Internet al televiziunii publice, citat de AFP.

"Anuntul incetarii focului de catre armata siriana este un pas pozitiv care merita sa fie salutat", i-a transmis ministrul iranian al Afacerilor Externe Ali Akbar Salehi omologului sau sirian Walid Mouallem prin telefon, transmite postul de televiziune.
Seful diplomatiei Republicii islamice a declarat ca spera ca "celelalte parti vor da un raspuns potrivit bunavointei guvernului sirian si ca vor respecta incetarea focului pentru a permite (revenirea la) calm in Siria".

Regimul de la Damasc si rebelii din Siria au acceptat joi sa inceapa de vineri timp de patru zile pe durata sarbatorii musulmane a Adha un armistitiu aprig negociat de catre emisarul ONU si al Ligii Arabe Lakhdar Brahimi, fiecare parte rezervandu-si dreptul sa riposteze in caz de incalcare.

Iranul care sustine regimul presedintelui Bashar al-Assad si acuza anumite state occidentale si arabe ca armeaza rebelii sirieni sustine o solutie politica si pornirea unui dialog intre putere si gruparile opozitiei pentru a pune capat crizei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO