Dupa moarte, s-ar putea sa omori oameni


Ultimul update: Miercuri 11 Aprilie 2012 21:21
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2011 18:36
Categorie: Stiri externe
gloante

O noua afacere se dezvolta in Statele Unite ale Americii si revolta pe toata lumea care afla de ea. Este vorba despre o noua metoda de fabricare a gloantelor dintr-un material considerat sfant pentru multi dintre credinciosi.

Cand moare, Clem Parnell se asteapta ca sufletul sau sa ajunga in rai. Dar vrea ca cenusa sa sa fie "incarcata" intr-o pusca si "descarcata" intr-un curcan.

"Ma voi odihni in pace stiind ca ultimul lucru pe care-l va vedea curcanul voi fi eu tipand la el cu 274 de metri/secunda", spune Parnell, citat de HuffingtonPost.

Parnell si partenerul sau de afaceri din Alabama, Thad Holmes, cred ca si alti vanatori au vise similare. Asa ca in vara aceasta au lansat Holy Smoke LLC, o firma care ofera posibilitatea de a-ti transforma cenusa abia recuperata de la crematoriu, in gloeante pentru pusti si pistoale.

Pentru 850 de dolari, un client va primi 250 de cartuse, facute din cenusa decedatului. Se practica discounturi pentru militari, politisti si pompieri.

Crestinii nu sunt insa de acord cu ideea, si spun ca incalca Biblia: "Este o idee teribila", crede David W. Jones, profesor de etica la Seminarul Teologic Baptist din Wake Forest.

"Ideea asta de a-ti pune bunicul pe teava pustii contravine invataturii crestine. Ar trebui sa avem respect pentur ramasitele unui disparut, nu sa le aruncam in vant, crede Jones.

In SUA, incinerarile ocupa un procent de 37% din funeraliile anului 2009, potrivit National Funeral Directors Association, si este de asteptat sa treaca de 50% pana in 2020.

Sursa: huffingtonpost.com

VIDEO PROTVPLUS.RO