Dupa ce l-a facut "mincinos", Sarkozy i-a trimis o scrisoare de "prietenie" lui Netanyahu

Ultima actualizare: 09-05-2012 06:21
Benjamin Netanyahu si Nicolas Sarkozy

Presedintele francez Nicolas Sarkozy i-a adresat o scrisoare de condoleante premierului israelian Benjamin Netanyahu dupa decesul recent al socrului sau. In aceasta scrisoare, el ii reaminteste de "prietenia" pe care i-o poarta.

"Presedintele Sarkozy i-a trimis, in numele sau si al sotiei sale Carla, o scrisoare personala in care isi exprima condoleantele fata de premierul Benjamin Netanyahu si sotia sa Sarah dupa decesul tatalui acesteia", Shmouel Ben Artzi, a declarat pentru AFP un oficial de rang inalt care a cerut sa i se respecte anonimatul.

"Sarkozy aminteste in aceasta scrisoare prietenia pe care i-o poarta premierului si subliniaza ca divergentele lor privind problemele din Orientul Mijlociu, aparute in presa, nu au impact asupra acestei prietenii", a subliniat el.

Doua posturi de televiziune israeliene, unul public si altul privat, au mentionat aceasta scrisoare si au citat extrase traduse in limba ivrita.

Potrivit acestor fragmente, presedintele francez ii scrie lui Netanyahu: "Permiteti-mi sa va amintesc ca prietenia noastra ramane intacta. Opiniile noastre divergente cu privire la problemele din Orientul Mijlociu si comentariile publicate pe acest subiect nu au niciun impact asupra prieteniei noastre".

Palatul Elysée a confirmat luni seara existenta acestei scrisori dar a refuzat sa divulge continutul ei, calificat drept "privat".

Intr-o alta scrisoare "personala" dezvaluita duminica de cotidianul israelian Yediot Aharonot, Sarkozy i-a promis - in termeni amicali - lui Netanyahu sa lucreze in favoarea intensificarii sanctiunilor impotriva Iranului, in urma publicarii ultimului raport al AIEA (Agentia Internationala pentru Energie Atomica) privind programul nuclear al Iranului.

Aceste scrisori au fost trimise dupa declaratiile atribuite lui Nicolas Sarkozy in care acesta il acuza pe Netanyahu ca este "mincinos", intr-o conversatie privata cu presedintele american Barack Obama la 3 noiembrie la summitul G20 de la Cannes.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO