Duma de Stat rusa a adoptat demolarea a 4.500 de blocuri vechi din Moscova. 1,6 milioane de oameni vor fi mutati

Ultima actualizare: 17-06-2017 07:16
moscova getty

Camera inferioara a Parlamentului rus a adoptat miercuri un proiect de lege foarte contestat care va permite Primariei Moscovei sa demoleze apartamente din epoca sovietica si sa mute 1,6 milioane de oameni, relateaza The Associated Press.

Duma de Stat a adoptat proiectul de lege cu un vot coplesitor, in timp ce zeci de persoane protestau in strada si scandau ”Rusine!”.

Politisti au smuls mai multi protestatari din multime si i-a urcat intr-o duba de politie.

Acest controversat proiect va permite primariei capitalei ruse sa demoleze cartiere intregi, vizand aproximativ 4.500 de blocuri.

Acest proiect de reamenajare, unul dintre cele mai mari din Rusia, a provocat o serie de mitinguri de protest la Moscova.

Moscovitii denunta o incalcarea a drepturilor lor constitutionale si un siretlic prin care se urmareste sa fie evacuati din cartiere populare catre periferia capitalei ruse.

Insa primaria insista ca aceste cladiri vizate sunt darapanate si ca intretinerea lor este costisitoare.

Mii de persoane au iesit in strada, luna trecuta, in cadrul celui mai mare miting de protest non-politic din ultimii ani.

Pentru ca sa intre in vigoare, este necesar ca textul adoptat de Duma de Stat sa fie aprobat si in Camera superioara a Parlamentului rus, iar apoi sa fie promulgat de presedintele Vladimir Putin.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO