Dominique Strauss-Kahn, trimis in judecata pentru "proxenetism in forma agravata, in grup"

Ultima actualizare: 30-07-2013 06:50
Dominique Strauss-Kahn

Judecatorii insarcinati cu instruirea cazului "Carlton", de proxenetism, la Lille, in nordul Frantei, au hotarat sa il trimita in judecata pe fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn si pe alte 12 persoane, relateaza AFP.

A 14-a persoana inculpata in dosar este data in judecata pentru "complicitate la escrocherie si abuz de incredere", se precizeaza intr-un comunicat.

Parchetul a cerut pe 11 iunie retragerea acuzatiilor formulate impotriva fostului director al Fondului Monetar International (FMI), apreciind ca "nu exista probe suficiente".

Acesta a cerut, de asemenea, retragerea acuzatiilor formulate impotriva fostului director al grupului Eiffage in regiunea de nord, Jean-Luc Vergin, si trimiterea la un tribunal corectional a celorlalte 12 persoane implicate in acest dosar. Parchetul nu a precizat pentru AFP daca va face apel impotriva ordonantei emise vineri dimineata de catre judecatori.

Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 64 de ani, a fost inculpat pe 26 martie 2012 pentru "proxenetism in grup organizat", in urma participarii la petreceri cu prostituate, la Paris si Washington.

El afirma ca nu stia ca aceste femei, care i-au fost prezentate de catre un comisar de politie si oameni de afaceri, erau prostituate. Afacerea a primit numele hotelului de lux Carlton din Lille, ai carui proprietar, director si insarcinat cu relatii publice au fost inculpati.

Unul dintre avocatii lui Dominique Strauss-Kahn, Richard Malka, care a denuntat o "animozitate" impotriva clientului sau, a declarat vineri pentru AFP ca se vor prezenta "cu seninatate la tribunalul corectional, pentru a denunta absurditatea si aberatia acestei plangeri pentru proxenetism in forma agravata". Judecatorii de instructie din Lille au abandonat incadrarea penala de "grup organizat", care ar fi putut justifica un proces penal, dar si infractiunea de "asociere in vederea savarsirii de infractiuni", conform rechizitoriului intocmit de parchet.

In decembrie, un acord financiar confidential intre Dominique Strauss-Kahn si Nafissatou Diallo, o camerista care il acuza de agresiune sexuala, a inchis definitiv scandalul de la Hotelul Sofitel din New York, care l-a obligat pe fostul ministru socialist francez sa demisioneze de la conducerea FMI si a pus capat ambitiilor sale prezidentiale in Franta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO