Dezastru pentru Putin în urma alegerilor. Câte mandate a pierdut în favoarea comuniștilor


Ultimul update: Luni 09 Septembrie 2019 10:58
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2019 10:23
Categorie: Stiri externe
Putin

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deţinea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale şi regionale de duminică, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-şi păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45.

Moscoviţii s-au prezentat duminică la urne în alegeri foarte urmărite, din cauza excluderii a numeroşi candidaţi din opoziţie, care a condus la manifestaţii importante în această vară.

Opozanţii excluşi, între care se află numeroşi susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, au acuzat autorităţile că i-au îndepărtat cu bună ştiinţă din scrutin, scrie News.ro.

Cu doi ani înaintea alegerilor legislative, Navalnîi a făcut din acest scrutin o etapă esenţială a bătăliei împotriva Rusiei Unite, a cărei cotă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemulţumirii provocate de creşterea vârstei de pensionare şi scăderii constante a veniturilor.

În 2014, Rusia Unită a obţinut 28 de mandate, cărora li s-au adăugat aleşi independenţi pe care i-a susţinut.

Partidul Comunist a înregistrat de această dată o ascensiune, obţinând 13 mandate, faţă de cinci în scrutinul anterior.

Partidul Iabloko (liberal, opoziţie), a obţinut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreaptă, tot potrivit RIA Novosti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO