Detalii socante. Minerii chilieni hotarasera sa se manance intre ei


Ultimul update: Duminica 14 Octombrie 2012 03:23
Data publicarii: Vineri 11 Februarie 2011 17:29
Categorie: Stiri externe
Mineri Chile

Blocati la peste o mila in subteran, inghesuiti in numai cativa metri patrati, intr-o caldura ingrozitoare. Cei 33 de mineri chilieni isi pierdusera orice speranta. Sanatatea fizica nu a fost singurul lucru pentru care au fost nevoiti sa lupte.

Psihic le-a fost cel mai greu. Cu cat treceau zilele fara sa fie gasiti, cu atat gandurile negre au inceput sa le intunece judecata, ca niste demoni care ii urmareau la fiecare pas. Cei 33 au luat in considerare atat o sinucidere simultana, dar si acte de canibalism.

“I-am spus unui prieten: ”Daca tot continuam sa suferim, ar fi mai bine sa mergem cu toti la refugiu, sa pornim un motor si sa lasam monoxidul de carbon sa-si faca treaba, sa renuntam. Cred ca toti gandeam la fel. In acel moment nu era un act de sinucidere, ci mai degraba sfarsitul suferintei. Urmam sa murim oricum, a spus Zamora, unul dintre cei 33 de mineri. 

Primele imagini cu cei 33 de mineri din Chile blocati in subteran


Groaznicele ganduri au inceput sa dispara insa dupa ce echipa de salvare i-a gasit si a facut tot posibilul ca acestia sa-si pastreze optimismul. Si pana la urma minerii au reusit sa-i impresioneze chiar si pe experti cu felul in care s-au organizat si au reusit sa treaca peste “tortura”. 

Miracol! 33 de mineri blocati in subteran de 17 zile, gasiti in viata

Intr-un interviu inregistrat, ce urmeaza sa fie transmis in Statele Unite in acest weekend, o parte dintre mineri vor vorbi in detaliu despre experienta prin care au trecut si gandurile negre care i-au bantuit in subteran.

Psihologii spun ca 32 din cei 33 de mineri au experimentat probleme psihice severe de la iesirea din mina. Unii dintre ei sufera episoade de anxietate accentuate, altii iau medicamente, iar altii lupta sa reconstruiasca relatiile pe care le aveau cu prietenii si familia. Unul dintre mineri a inceput sa contruiasca un zid in jurul casei in care locuieste.

“Inainte sa raman acolo, eram un tip fericit. Sa fiu blocat in subteran, sa-mi vad prietenii murind langa mine, rocile cazand… O parte din mine a ramas acolo, a mai spus Zamora.

Sursa: Pro TV

In drum spre celebritate! Unul dintre minerii chilieni s-a apucat de cantat
Brad Pitt, impresionat. Va ecraniza drama celor 33 de mineri chilieni
O capsula cu care au fost scosi minerii chilieni, expusa la Shanghai
VIDEO PROTVPLUS.RO