De necrezut! Ea este fetita cu trei inimi!

Dată publicare: 24-05-2010 00:00
Dată actualizare: 03-09-2012 16:45


Amy Ferguson

Pana la varsta de sase ani, Amy Ferguson, o fetita din Marea Britanie, i-a contrazis de mai multe ori pe medicii care nu-i mai dadeau nicio sansa de supravietuire. In patru ani, micuta a suferit doua transplanturi de inima.

Povestea cutremuratoare a lui Amy Ferguson incepe pe cand avea doi ani. In 2006, doctorii au diagnosticat-o cu o infectie severa a aortei, afectiune care practic ii distrusese inima. I-au anuntat parintii ca mai are de trait cel mult 24 de ore. 

Cand nimeni nu mai credea ca se mai poate face ceva, medicii au gasit o solutie. Dificila si grea, pentru o mana de om, dar singura posibilitate, pentru ca fetita sa poata supravietui: un transplant de inima.

Destinul, insa, nu s-a aratat prea bland cu Amy nici de data aceasta, pentru ca organismul sau firav a respins organul. In ciuda tratamentului medicamentos pe care l-a primit ca s-o ajute, Amy s-a trezit din nou internata in spital dupa doi ani de la operatie. Pentru un nou transplant de inima! Era a treia inima pe care fetita o primea. Si nu fara emotii! Dupa o interventie chirurgicala cu multe complicatii si care a durat noua ore, operatia s-a incheiat cu succes!

La doi ani dupa cel de-al doilea transplant, Amy poate duce acum o viata normala, dar pentru asta, participa la un program de training special, la scoala.

In ciuda suferintei si a experientelor traumatizante prin care a trecut, Amy dovedeste ca este mai tare poate decat multi oameni maturi. "Dupa tot ce i s-a intamplat, este inca un copil fericit care nu vrea altceva decat sa-si traiasca viata". Sunt gandurile emotionante ale mamei micutei.

 

Sursa: Daily Mail

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO