De ce a avut loc tragedia aviatică din Pakistan. Concluziile anchetei, prezentate în Parlament

Ultima actualizare: 24-06-2020 22:03
accident avion pakistan
Getty

Accidentul de avion care a avut loc în Pakistan, luna trecută, și în care au murit 97 de oameni, a fost cauzat de o eroare umană a piloților și a turnului de control, arată un raport preliminar citat de BBC.

”Nu au respectat protocolul”, a declarat ministrul Aviației, Ghulam Sarwar Khan, care a anunțat primele concluzii ale anchetei în Parlament.

Potrivit acestuia, aeronava Airbus A320 operată de Pakistan International Airlines nu a prezentat nicio defecțiune și avea efectuată ultima revizie în noiembrie anul trecut.

Piloții nu ar fi efectuat corect prima încercare de aterizare, în timpul căreia avionul a fost avariat după ce a atins solul de trei ori. Iar turnul de control nu ar fi comunicat înaintea celei de-a doua încercări că motoarele sunt avariate, deși acest lucru fusese observat.

Piloții sunt acuzați de exces de încredere. Ei ar fi discutat despre coronavirus în timpul primei aterizări, când turnul de control a atras atenția că sunt la o altitudine prea mare. Piloții ar fi revenit la discuția lor după ce au comunicat că sunt conștienți de situație. Când au încercat să pună avionul la sol, trenul de aterizare nu era coborât.

 

Avionul s-a prăbușit pe 22 mai, la Karachi, peste un cartier rezidențial, aflat în apropierea aeroportului Jinnah. Doi dintre pasageri au rămas în viață și au povestit drama prin care au trecut.

Imaginile tulburătoare de la locul tragediei au făcut înconjurul lumii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO