DaGarwal, cainele britanic rapit de talibanii afgani, ar putea fi decorat de armata pentru curaj pe campul de lupta

Ultima actualizare: 11-02-2014 06:58
caine

Un caine din rasa ciobanesc belgian a fost rapit in luna decembrie de talibanii afgani, in urma unor confruntari in provincia instabila Laghman, in estul tarii. Pentru ca nu poate fi salvat, acest va fi decorat de britanici.

Dupa ce a aparut intr-o inregistrare urcata de rebeli pe internet, cainile ce apartine fortelor britanice ar putea fi decorat cu odinul Dickin Medal, relateaza Daily Mail.

Acesta este echivalentul pentru animale a celebrei Cruci Victoria, cea mai inalta decoratie militara acordata pentru acte de eroism "in fata dusmanului".

DaGarwal a aparut miercuri intr-o inregistrate video tinut in lesa si inconjurat de cinci barbati inarmati. Animalul era prezentat ca un trofeu avea urechile lasate si pare asperiat, in timp ce barbatii se agitau in jurul lui, strigand "Allah Akbar (Dumnezeu este cel mai mare)" de mai multe ori.

Potrivit unei voci care se aude in inregistrarea video, trei pusti de asalt, un pistol, un GPS si o lanterna au fost gasite asupra animalului.

Rebelii sustin ca acesta este tratat bine si ca ii este oferita carne de pui si de vita. Surse militare au declarat ca este exclusa o incercare de recuperare a animalului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO