Cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade in Guatemala. Autoritatile anunta cel putin 48 morti

Dată publicare: 07-11-2012 21:30
Dată actualizare: 10-11-2012 00:53


Guatemala

Cel putin 48 de persoane au murit, 150 au fost ranite si 23 sunt date disparute in urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade inregistrat miercuri pe coasta pacifica a Guatemalei.

Zona cea mai afectata a fost departamentul San Marcos, situat la aproximativ 250 de kilometri vest de capitala. in aceasta regiune, unde au fost distruse mai multe vehicule, strazile sunt blocate si telecomunicatiile intrerupte, se inregistreaza cele mai multe victime.

Cutremurul submarin, cu magnitudinea de 7,4, s-a produs la ora 16.35 GMT (18.35 ora Romaniei), a anuntat centrul american pentru geofizica. Acesta a avut loc la o adancime de 41,6 kilometri, iar epicentrul a fost situat in mare, la 24 de kilometri vest de orasul Champerico.

"Deplangem moartea a 48 de persoane, un bilant care ar putea creste deoarece 23 de persoane au fost date disparute", a declarat presedintele Otto Perez in cadrul unei conferinte de presa sustinute dupa ce a mers in zona San Marcos.

El a precizat ca 39 de persoane au murit in departamentul San Marcos, opt in Quetzaltenango si una in Solola. Conform sursei citate, 16.000 locuinte nu aveau curent electric miercuri seara, iar orasul San Marcos si alte localitati nu aveau apa potabila. Telecomunicatiile sunt, de asemenea, afectate.

guatemala
 Ministrul Energiei, Erick Archila, declarase in cursul dupa-amiezii ca seismul a provocat intreruperi ale curentului electric in 73.000 de locuinte, aproape toate din departamentul San Marcos, dar acesta ar urma sa fie restabilit dupa zece ore.

Epicentrul a fost in Oceanul Pacific, la 45 de kilometri sud-vest de Champerico (Guatemala), la 60 de kilometri sud de Suchiate (Mexic), la 73 de kilometri sud de Ciudad Tecun Uman (Guatemala) si la 81 de kilometri sud-vest de Retalhuleu (Guatemala).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO