Cum au ajuns să arate leii dintr-un parc din Sudan, ținuți nemâncați și în condiții mizere
Cinci lei africani sunt ținuți în condiții groaznice în parcul de animale Al-Qureshi, într-un cartier de lux din capitala Sudanului, Khartoum.
Acestora nu li s-a administrat suficientă mâncare și nici medicamente vreme de săptămâni întregi, deoarece țara se află în criză economică.
Rapoartele indică faptul că un leu ar fi murit deja din cauza lipsei de hrană, acesta ajungând să fie doar piele și os, transmite The Sun.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
În mediul online a fost lansată o campanie pentru a le găsi celorlalți lei o nouă casă înainte ca și acestea să moară din cauza malnutriției.
Campania a fost lansată de Osman Salih pe Facebook și se numește „Sudananimalrescue”.
Osman a scris: „Am fost zguduit când am văzut acești lei în parc, oasele le ies prin piele.”
Veterinarii au transmis că sănătatea leilor s-a deteriorat grav, iar unii au pierdut aproape două treimi din greutatea corporală.
„Mâncarea nu este întotdeauna disponibilă, de multe ori o cumpărăm din banii noștri pentru a le hrăni”, a declarat Essamelddine Hajjar, manager al parcului.
Condițiile insalubre ale grădinii zoologice afectează de asemenea sănătatea animalelor.
„Suferă de boli grave”, a spus îngrijitorul Moataz Mahmoud.
Când jurnaliștii au vizitat parcul, au găsit bucăți de carne putredă și acoperite cu muște împrăștiate lângă cuștile ruginite.
Leii africani sunt clasificați „vulnerabili” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, iar populația lor a scăzut cu 43% între 1993 și 2014.