Puterea din Egipt sustine ca lupta impotriva unui "complot terorist". Peste 700 de morti in 3 zile

Ultima actualizare: 19-08-2013 06:51
Puterea din Egipt sustine ca lupta impotriva unui ...
CRIZA IN EGIPT: Franta si Germania solicita efortu...

Puterea instaurata de armata in Egipt a dat asigurari, vineri, ca lupta impotriva unui "complot terorist rau-intentionat" al Fratilor Musulmani egipteni.

"Guvernul afirma ca membrii sai, fortele armate, politia si marele popor al Egiptului sunt uniti pentru a combate complotul terorist rau intentionat pus la cale de catre Fratii Musulmani", anunta un comunicat al cabinetului premierului egiptean.

Fratii Musulmani constituie influenta confrerie a lui Mohamed Morsi. Ei au castigat alegerile legislative din 2012, la un an dupa inlaturarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

Mohamed Morsi a fost demis si arestat de catre armata pe data de 3 iulie.

Bilantul violentelor care au avut loc vineri, la Cairo, intre sustinatori ai fostului presedinte Mohamed Morsi si fortele de ordine este de cel putin 70 de morti, anunta autoritatile egiptene, citate de AFP.

Mii de simpatizanti ai miscarii islamiste Fratii Musulmani au iesit pe strazi, vineri, pentru a denunta "lovitura de stat militara" din 3 iulie, soldata cu inlaturarea de la putere si arestarea presedintelui Mohamed Morsi.

Protestele au degenerat in confruntari cu fortele de ordine, acuzate ca au deschis focul impotriva manifestantilor. Violentele de vineri s-au soldat cu cel putin 70 de morti, conform unui bilant provizoriu.

Peste 700 de oameni au murit in confruntarile din ultimele trei zile.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, solicita "mobilizarea urgenta a eforturilor la nivel european" pentru gasirea unei solutii la criza din Egipt, anunta Presedintia Frantei.

Angela Merkel si Francois Hollande au discutat, vineri, la telefon despre situatia din Egipt si au cerut inca o data "incetarea imediata a violentelor", conform unui comunicat al Presedintiei Frantei.

"De asemenea, au propus mobilizarea urgenta a eforturilor la nivel european. Ministrii de Externe ai statelor membre UE trebuie sa fie capabile sa se reuneasca urgent", precizeaza comunicatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO