Cum a fost prins un asasin, la 50 de ani de la comiterea crimei, cu un bilet de tren

Dată publicare: 05-07-2011 10:08
Dată actualizare: 03-09-2012 10:22


Un barbat din Seattle a fost arestat abia acum pentru uciderea unei fetite 7 ani, in 1957. Cazul a atras atentia inclusiv a presedintelui american Dwight D. Eisenhower si in ancheta au fost implicati nu mai putin de 1.000 de ofiteri de politie si ai FBI.

  


Maria Ridulph a disparut la 3 decembrie 1957 in timp ce se juca impreuna cu o prietena in fata casei sale, din Sycamore, situat la 80 de kilometri de Chicago, statul american Illinois. Dupa cinci luni de cercetari in care politistii nu i-au dat de urma, doi oameni care se aflau la cules de ciuperci in districtul Jo Davies, in nord vestul statului american Illinois, i-au descoperit ramasitele, la 26 aprilie 1958.

Dupa 54 de ani de mister, Jack Daniel McCullough, acum in varsta de 71 de ani, a fost arestat si acuzat oficial de uciderea Mariei.

“Aceasta crima a bantuit Sucamore jumatate de secol. Speram ca odata cu arestarea acestui om, familia Mariei Ridulph si comunitatea locala sa-si gaseseasca linistea”, a spus procurorul de caz, Clay Campbell.

Pe de alta parte, fratele Mariei, Charles Riduph, in varsta de 65 de ani, a declarat ca familia este in stare de soc, dupa acest anunt.

“In toti acesti ani am presupus ca este mort, pentru altfel ar fi iesit ceva la iveala in tot acest timp”, a povestit Charles, iar faptul ca Jack Daniel McCullough era un vecin este “cu atat mai socant”, a adaugat el.

Politistii spun ca McCullough care avea 18 ani cand a comis crima si se numea John Tessier, a fost suspect la inceputul anchetei, doar ca a avut un alibi prin care dovedea ca la momentul comiterii crimei se afla in Chicago. Ancheta a fost oprita in momentul in care John s-a inrolat in armata si si-a schimbat numele in McCullough.

Potrivit The Telegraph, ceea ce l-a dat de gol a fost insa un bilet de tren nefolosit cu destinatia Chicago si descoperit in spatele unei fotografii inramate chiar de catre prietena de atunci a lui John, acum in varsta de 60 de ani. Astfel, politistii si-au dat seama ca e ceva putred la mijloc.


 

Tags: crime, violente,


VIDEO PROTVPLUS.RO