Confruntari intre jandarmi si refugiatii instalati ilegal intr-o tabara din Paris. "Nu vad niciun drept aici"

Dată publicare: 01-11-2016 08:30
Dată actualizare: 04-11-2016 07:06


S-au incins spiritele intr-o tabara ilegala de refugiati nou-aparuta in nord-estul Parisului, dupa ce fortele de ordine au mers sa faca verificari.

Tensiunile au avut loc in contextul in care existau suspiciuni ca politia franceza va evacua si va inchide aceasta tabara definitiv, dupa modelul Calais.

Oamenii s-au revoltat atunci cand au vazut ca politia franceza ii legitimeaza. Unii dintre ei fost izgoniti din tabara ilegala, fara sa aiba timp sa-si ia lucrurile personale.

"Cand a venit politia, oamenii se gandeau ca vor primi o casa, dar oamenii legii le-au luat corturile. Unde vor dormi oamenii acestia? Este foarte frig."

"Politia nu ne ajuta, avem nevoie de locuinte, avem nevoie sa fim protejati."

Aproximativ 2.500 de refugiati si-au gasit adapost langa un canal si in apropierea unui pod pentru trenuri urbane. Actiunea fortelor de ordine vine in urma unor solicitari de a inchide tabara ilegala, din motive umanitare si sanitare.

Dupa desfiintarea taberei de la Calais, multi dintre migranti s-au refugiat in aceasta parte a Parisului.

"Acesti oameni vin aici pentru o viata mai buna, pentru ca in tara lor este razboi. Este asta viata? Vad in fiecare zi la televizor si pe internet ca aici se respecta drepturile omului. Unde sunt acestea acum? Nu vad niciun drept aici."

Reprezentantii primariei au declarat ca numarul celor care traiesc si dorm in aceasta zona din capitala Frantei a crescut cu aproape o treime, dupa ce saptamana trecuta a fost evacuata tabara de la Calais, unde se aflau peste 6.000 de persoane.


VIDEO PROTVPLUS.RO