Compania Nestle retrage din Spania si Italia doua produse care contin carne de cal

Ultima actualizare: 22-02-2013 00:53
Nestle

Grupul elvetian Nestle a anuntat luni ca retrage de la vanzare in Spania si Italia doua produse prezentate ca fiind de vita dar care contin carne de cal, relateaza AFP.

"Testele noastre au descoperit urme de ADN de cal in doua produse pe baza de vita furnizate de H.J Schypke", o companie germana subcontractoare a JBS Toledo NV, anunta numarul 1 mondial in agroalimentatie, intr-un comunicat.

Nestle a decis sa retraga "imediat" de la vanzare in Spania si Italia ravioli si tortellini vanduti sub numele Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini.

"Ii vom inlocui cu produse in cazul carora testele ADN au confirmat ca au in continut 100 la suta carne de vita", adauga comunicatul.

In plus, un sortiment de lasagna congelata destinata industriei restaurantelor, Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes, produsa in Franta, va fi, de asemenea, retrasa de la vanzare, continua Nestle fara alte precizari.

Proportia de carne de cal in aceste produse este mai mare de 1%, continua comunicatul.

"Siguranta alimentara nu este pusa in discutie, dar proasta etichetare a produselor face ca acestea sa nu indeplineasca criteriile foarte stricte pe care consumatorii le asteapta din partea noastra", insista grupul.

Nestle precizeaza ca a dispus noi teste pentru a depista eventuale urme de carne de cal in vita in instalatiile sale de productie din Europa.

Distribuitorul Lidl a anuntat luni ca a retras din magazinele din Suedia, Finlanda, Danemarca si Belgia produse in care a fost gasita carne de cal in loc de vita.

In timp ce cele 27 de state membre ale UE recurg la teste pentru a depista prezenta carnii de cal, guvernul francez a autorizat luni compania franceza Spanghero sa-si reia o parte din activitate dupa retragerea, joi, a autorizatiei sanitare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO