Colonelul Ghaddafi: "Prietenul" meu Sarkozy este nebun


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 09:48
Data publicarii: Marti 15 Martie 2011 21:03
Categorie: Stiri externe

"Prietenul meu", presedintele francez Nicolas Sarkozy, este "nebun", afirma liderul libian Muammar Ghaddafi, intr-un interviu acordat unei televiziuni germane.

Sarkozy, facut praf de presa, dupa cearta cu Basescu pe tema Libiei

Inca o cearta Basescu-Sarkozy. Cancelarul Merkel a aplanat scandalul

"Acesta este prietenul meu, dar cred ca a innebunit. El sufera de o boala psihica. Asta spune anturajul sau. Colaboratorii sai afirma ca sufera de o boala psihica", a declarat colonelul.

Liderul libian, contestat de o revolta populara, nu a precizat daca aceasta "boala" este legata de "secretul grav" la care s-a referit agentia oficiala libiana Jana, care a afirmat ca dezvaluirea acestuia va duce la inlaturarea de la putere a presedintelui francez. Parisul este foarte criticat, dupa ce a recunoscut Consiliul national de tranzitie, infiintat de opozitia din Libia, drept unic reprezentant legitim al poporului libian. In legatura cu violentele din tara sa, Ghaddafi a afirmat ca "acest mic eveniment" s-a soldat "doar cu 150-200 de morti", jumatate in randul fortelor de securitate. Rebeliunea "va fi invinsa si totul va reveni la normal", a spus el, in timpul acestui interviu realizat intr-un cort din baza militara Bab al-Azizia de la Tripoli, potrivit RTL, anunta Mediafax.

"Dar ce am facut ca sa le dezamagesc ? Nu am niciun post oficial si deci nu pot fi criticat. Este criticata regina Elisabera a II-a a Marii Britanii pentru politica sa ?", a intrebat colonelul, iritat de vocile din Europa care il indeamna sa paraseasca puterea. El a afirmat ca pe viitor tara sa nu va mai face afaceri cu statele occidentale, care "au conspirat impotriva noastra". "Vom investi de acum in Rusia, India si China", a declarat Ghaddafi

Mercenarii lui Ghaddafi recuceresc oras dupa oras
Sarkozy: Parisul si Londra gata sa atace Libia, daca bombardeaza populatia
VIDEO PROTVPLUS.RO