CNN: Document gasit in casa lui Osama ben Laden prezinta strategia Al-Qaida de a ataca Europa si SUA

Ultima actualizare: 23-03-2013 07:12
Osama Bin Laden

Un document gasit in locuinta fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden contine informatii despre strategia retelei teroriste de a comite atentate in Europa si Statele Unite, informeaza CNN.

Documentul - o scrisoare adresata lui Osama ben Laden in martie 2010 de un subaltern - dezvaluie ca obiectivele vizate de organizatia terorista sunt tuneluri, poduri, baraje, conducte submarine de petrol si cabluri pentru Internet, in Europa si Statele Unite.

Scrisoarea a fost trimisa de Younis al-Mauretani, un lider operational al retelei teroriste care se afla la originea elaborarii unui plan ambitios de atacare a unor obiective din Europa in toamna anului 2010.

Departamentul american al Justitiei a trimis scrisoarea procurorilor germani anul trecut pentru a o folosi intr-un proces pentru terorism desfasurat la Dusseldorf.

CNN a obtinut o copie a documentului de 17 pagini, scris in limba araba. Al-Mauretani recomanda ca militantii Al-Qaida sa se angajeze la companii care transporta carburanti in Occident si sa astepte momentul prielnic pentru a comite atacuri.

Liderul terorist declara ca obiectivele vizate trebuie sa fie elemente ale infrastructurii rutiere si feroviare, aeroporturi, conducte strategice de petrol si chiar paradele gay organizate in tari europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO